+31850489846 - info@cojuridico.nl

Welkom bij COJURIDICO.NL -  Advocaten & Procureurs in Spanje☼


Zowel Nederlandse ondernemers die bij financiële problemen naar Spanje vluchten, als Spaanse ondernemers die in Nederland facturen van Nederlandse leveranciers niet betalen, denken ten onrechte dat ze hun schulden niet hoeven te voldoen. Dit komt doordat men onterecht weet dat het Nederlandse deurwaardersysteem in Spanje niet van toepassing is. In Spanje ☼ kent men echter geen deurwaarders zoals in Nederland. De tenuitvoerlegging van rechterlijke uitspraken valt hier onder de verantwoordelijkheid van de rechtbank, en is dus een taak van de overheid.

Een betalingsbevel afkomstig van een Nederlandse deurwaarder heeft in Spanje dan ook weinig tot geen juridische waarde. Spanjaarden en Nederlanders hoeven hieraan in principe geen gehoor te geven. Dit geldt niet alleen voor de meeste incassomiddelen van de Europese Unie, maar ook voor de meeste andere zaken. In de meeste gevallen is een gang naar de Spaanse rechter onvermijdelijk om uw vordering af te dwingen.

Heeft u dus een vordering op een in Spanje ☼ gevestigde debiteur? Schakel dan een juridisch professional in Spanje in die de Nederlandse taal beheerst. Zo bent u verzekerd van deskundige begeleiding en maximale kans op succes.


Bij COJURIDICO.NL zijn we gespecialiseerd in het Spaanse recht en bieden wij uitgebreide juridische ondersteuning voor zowel bedrijven als particulieren in Nederland. Ons kantoor, gevestigd in Eindhoven aan de Weegschaalstraat 3, staat bekend om zijn deskundige advocaten en gerechtsdeurwaarders met diepgaande kennis van het Spaanse ☼ rechtsstelsel.

Onvrede kan een persoonlijke beperking worden. Ieder individu is een rechtssubject, geen object van de wet. Een functionaris van de macht moet zijn autoriteit met vrijgevigheid en rechtvaardigheid uitoefenen.